Nová hračka vo výbave & backstage z fotenia

Part I. Nová hračka od Fuji

Kde by som začal? 😂 Naposledy som na tejto stránke pridal post v januári 2019, čiže skoro rok dozadu. Nemal som čas, strihania videí mám dosť takže vlogy by som už nevládal strihať a tiež neviem úplne tak písať články a.k.a. blogy. ALE! chcem na tom popracovať. Takže tu je nový post.

fuji+x-pro+2

V októbri som si k svojmu hlavnému setu (Canon 5D mkIV) a druhému setu na video (Sony A6500) prikúpil jednu hračku, po ktorej som už dlhšie pokukoval. Chcel som ľahký štýlový foťák, s dobrým výstupom, ale zároveň niečo, čo môžem mať so sebou stále zavesené na krku a nemusím ťahať ruksak. Sledoval som inzerciu a chcel som peknú zachovalú Fujinu X100F. Dlho sa nič poriadne neukazovalo až som narazil na čerstvo pridaný inzerát: "ako novú” Fuji X-pro2 s 35mm f1.4 objektívom. Pár telefonátov a správ neskôr - a už som si ju niesol domov. Naozaj mala iba 700 snímok a keď som ju vyberal z krabice vyzerala ako nová. Bez jedinej známky používania.

Keďže som Fuji nikdy predtým nemal, už vôbec nie rangefinder (optický diaľkomer) tak sme sa chvílku zoznamovali. No a tu prechádzame do druhej časti

Part II. Backstage fotenie v Inkfamous Gallery

_DSF4700x.jpg

Asi by som to mal nazvať skôr reportáž, ale v podstate to je jedno.
Kamoš a fellow fotograf Patrik (@patrikmatejcik) si z môjho štúdia požičal techniku na fotenie, ale keďže ho seklo v krížoch tak sme sa dohodli, že pôjdem na fotenie s ním, pomôžem mu s bleskami a zároveň si pofotím backstage na X-pro2ke takže ju trocha otestujem.

Tiež som bol zvedavý, lebo miesto na ktorom mal Paťo fotiť, je bývalé fotoštúdio na Prievozskej (myslím že sa volalo Studio X), v ktorom som kedysi fotil, a teraz je prerobené na nadčasové tetovacie štúdio/galériu - @inkfamousgallery

inkfamousgallery

Zhodou okolností sa deň pred fotením v týchto priestoroch konala vernisáž fotografa Kuba Kríža (@kubokrizo) a jeho brutálne printy boli v deň fotenia ešte zavesené v galérii, takže ich je vidno aj na fotkách.

Prvý sa fotil Roman Noam (@roman_noam_tattoo_) takže to nemal ľahké

Po Romanovi nasledoval Paťo (@patrik.stellar)

Ako zdroj svetla som používal iba 150W pilotku z hlavného záblesku, zjavne to však x-pro2 zvláda v pohode.

Po Paťovi nasledoval Jiří (@jiri_the_artist)

Ďalej išiel Pavel a.k.a. Šapito (@sapi_to_tattoo_)

Next artist bol Erich (@erichrabel)

Pokračuje Tomáš Gažovič (@skic_ar)

Posledným pánom na fotenie bol Viktor a.k.a. Peklo (@peklo_tattoo)

Všetky fotky som fotil na už spomínanú X-pro2, priamo do čiernobielej a rovno do JPG-u aby som mal s fotkami čo najmenej roboty.

 
 

Myslím, že Fujina obstála viac než dobre a dúfam, že chalanom sa nejaké tie cvaky budú páčiť.

A keďže mi napísanie tohoto postu trvalo asi tak 5 až 7x dlhšie ako som plánoval, zaujíma ma či sa vám takéto niečo páči a mám sa snažiť aj nabudúce. Ak áno, tak mi tu nechajte dole komentár, alebo lajk. Ak nie tak nemusíte robiť nič. Ďakujem a na záver si tu ešte odložím pár náhodných fotiek.

A ešte! Sleduj môj instagram ✌️